Blogg

Tacopedia för alla tacoälskare

För något år sen köpte vi på Heta Köket boken Tacopedia i Mexico City, en riktig bibel för alla tacoälskare! Det är en kombinerad kokbok, encyklopedi och reseguide av Déborah Holtz och Juan Carlos Mena. Nu finns den ultimata tacoboken på svenska i översättning av tacokännaren Jonas Cramby. Vi kan varmt rekommendera den för alla som vill inspireras av det mexikanska köket! Lär dig mer om tacons historia, mexikansk matkultur och testa de olika recepten!

Tacopedia

Sommar med mexikanska smaker

Nu laddar vi på Heta Köket för fullt inför sommarens alla fester! Vi ser fram emot att laga vår mexikanska mat på bröllop, företagsevent, studentfester och födelsedagsfiranden. Du hittar oss också på flera av sommarens festivaler med vår food truck.

foodtruck-500px

Helgen 28-29 maj medverkar vi på Kulturernas Karneval i Engelska parken, en glädjesprudlande folkfest med musik, dans och mat från alla världens hörn!

Därefter deltar vi för tredje året i rad på UNT-cupen i fotboll i Storvreta som äger rum den 3-6 juni. Vi ser fram emot att träffa alla fotbollsspelare med familjer där!

Den 3 augusti kommer legenden Tom Jones till Botaniska trädgården för en exklusiv konsert! Vi på Heta Köket finns på plats med vår food truck. Passa på att njuta av riktigt bra musik och god mat i en underbart vacker miljö.

Den 5-6 augusti hittar du oss på Bug Run Classic som går av stapeln på Tierps Arena, Nordens största Volkswagenträff!

Vi deltar också i festivalen A Walk In The Park som arrangeras den 12 augusti i Botaniska trädgården med artisterna Miriam Bryant, Melissa Horn, Lars Winnerbäck och Amanda Bergman.

Kom gärna förbi vår food truck i sommar, varmt välkommen!

Heta Köket vintern 2016

Efter en fantastisk resa i Mexiko är vi tillbaka i Sverige! Nu borstar vi bort snön från vår food truck och laddar för att servera mexikansk mat igen. Det dröjer lite innan vi öppnar upp i Boländerna, men boka gärna in följande datum och evenemang där vi kommer att finnas på plats: 1-2 februari Distingsmarknaden (Vaksala torg), 13 februari Invigningen av Tusen vintrar – Uppsala Vinterfestival (Svandammen) och 26-27 februari Uppsala Beer & Whisky Festival (Fyrishov). Mer information kommer, vi ses!

foodtruckvinter500pix

Första sommaren med food truck

Vi har verkligen haft en riktigt fin sommar med vår food truck! Härligt att få delta i så många olika evenemang och sprida mexikansk matglädje till alla besökare!

foodtruck500

Heta Köket har i sommar medverkat bl.a. på Kulturernas Karneval, UNT-cupen, konserterna med Mark Knopfler, Elton John, Carola och Thåström i Botaniska trädgården, Bug Run Classic på Tierp Arena och Hälsomässan med Yoga Girl. Vi är också jätteglada över att så många har anlitat oss för sommarens alla fester. Studentmottagningar, bröllop, födelsedagsfester och företagsevent… Stort tack till er alla!

Under hösten hittar du Heta Kökets food truck i korsningen Kungsängsvägen/Stålgatan i Boländerna, Uppsala. Varmt välkommen!

I en artikel i UNT från i somras kan du läsa mer om hur det gick till när vi importerade Heta Kökets food truck från Mexiko!

Mexikanskt på Distingsmarknaden i Uppsala

 

Den 2 och 3 februari hittar du Heta Köket på Distingsmarknaden i Uppsala där vi kommer att laga tacos de alambres med äkta mexikanska råvaror! Som tillbehör använder vi bl.a. majstortilla, färska kaktusblad och tomatillo, chile morita och chile de árbol. Vi har också gjort vår egen chile en escabeche. Varmt välkomna!

El 2 y el 3 de febrero Heta Köket estará presente en Distingsmarknaden en Uppsala donde vamos a preparar unos tacos de alambres usando ingredientes mexicanos auténticos! Por ejemplo tortillas de maíz, nopales y tomatillos frescos, chile morita y chile de árbol. También hemos preparado nuestras propias rajas en escabeche. Los esperamos!
https://www.facebook.com/events/1557399451166705/

Collage-Distingsmarknaden-500-px

 

Njut av mexikanska smaker på julbordet!


I år erbjuder Heta Köket en julbuffé med äkta mexikanska smaker! Vill du ägna dig helt åt dina gäster och låta oss ta hand om buffébordet? Då stannar gärna personal från Heta Köket och tar hand om allt det praktiska kring buffén utan extra kostnad.

Esta navidad Heta Köket te ofrece una cena navideña con sabores auténticos mexicanos! Si quieres encargarte totalmente de tus invitados el personal Heta Köket se hará cargo de todo durante la cena sin costo extra.

Heta_koket_papel_picado

Food truck

Nu är Heta Kökets food truck klar!


Äntligen är vår food truck klar! Nu väntar vi bara på att den ska fraktas hit från Mexico City!

Por fin está listo nuestro food truck! Ahora nada más esperamos a que lo envien de México!

Bjud in till en mexikansk parrillada


Vilken tropisk värme vi har haft den senaste tiden! Tycker du att det är för varmt för att stå vid grillen? Nu på sommaren kan du boka en parrillada genom Heta Köket. Då fixar vi äkta mexikanska tacos medan du kan ta hand om dina gäster. Kocken tar med sig ett stekbord och serverar direkt på plats, precis som i Mexiko!

Qué tal el calor tropical de los últimos días! Demasiado calor para cocinar en el grill? En los veranos y cuando el clima lo permite te ofrecemos el servicio de parrilladas. Nosotros nos hacemos cargo de servir tacos directamente de la parrilla a tus invitados, igual que en México. Heta Köket lleva todo lo necesario para que tú te puedas dedicar a divertirte con tus invitados!

Mexikanska tacos

Hej och välkommen till Heta Kökets blogg!


Här kommer vi att skriva om allt som har med mexikansk matlagning att göra. Du kommer också att kunna följa oss när vi är ute på cateringuppdrag eller säljer mexikansk mat på gator och torg. Vi hoppas kunna bjuda dig på en hel del inspiration och matglädje!

Heta Köket på Kulturernas Karneval